Dijital Arşiv - 2021-08-24 19:10:16

Pandemi Dönemi ile Dijital Ajanslarda Evden Çalışma

Coronavirüs salgını ile hayatımıza giren “evden çalışma” sürecinin üstünden bir sene geçmiş durumda. Gerek özel sektörlerde gerekse kamu kurumlarında, iş süreçlerinin sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi için evden çalışma süreci artık kalıcı hale gelmeye başlıyor. Başta büyük firmalar olmak üzere şirketler bu sisteme geçtiklerini duyuruyorlar. Dünyada ve ülkemizde evden çalışma düzenine uyum sağlayabilecek sektörler arasında reklam ajansları da listede yerini aldılar.

Doğru Stratejiler ile Dezavtajları Avantaja Çevirin

Pandemi süreci, çoğu ajans için geçiş ve değişim dönemi oldu. Yeni çalışma düzeni ile birlikte stratejiler, hizmet verilen alanlar, müşteri talep ve beklentileri çok kez değişti. Bu değişime uyum sağlayan ajanslar zaman yönetimi, iş disiplini ve iletişim becerileri ile bu süreci yönetebileceğini kanıtladı. Pandemi hayatımıza girmeden önce, ofis dışında çalışmanın iş hacminde düşüşe sebep olacağı ve iş verimliliğini de düşüreceği düşünülürdü. Ancak bu süreçte gördük ki, uzaktan çalışma modeli şirketler için bir maliyet karına dönüşürken, çalışanlar için ise performans artışını da beraberinde getirdi. Çalışan tarafından baktığımızda, mesai saati kavramı bedensel olduğu kadar psikolojik olarak da yorucu tabir edilirken, virüsün bulaşma riskinin dışarıda geçirilen zaman ile doğru oranda artacağı gerçeği olumsuz bir etkiyi de beraberinde getiriyordu. Ancak konfor alanlarından çıkmadan daha izole halde çalışma modeli günümüzün en verimli çalışma stillerinden oldu diyebiliriz.

Evden Çalışmanın Faydaları

Dolayısıyla yolda kaybedilen zaman, trafiğe bağlı stres, fast food tüketimi gibi yaşanılan dezavantajlar artık değişmiş durumda. Evden çalışanlar için yol süresini hesaba katmadan uyanma, daha rahat ve dilerse egzersizlerini yapabileceğini zamanı yaratma, mecbur kaldığı fast food tüketimi yerine daha sağlıklı beslenme olanağı gibi birçok avantaj bu süreç ile birlikte hayatımıza girmiş oldu. Uzaktan çalışma koşulları içerisinde ekip liderlerinin dikkat etmesi gereken en önemli konuların başında çalışanlar ile iyi iletişim halinde olunması, belirli tarihlerde planlanan ve  tüm ekibin bir araya gelerek sosyalleşmenin sağlanması, online şekilde keyifli sohbetlerin yapılıyor olması büyük önem taşıyor. Bugün gördük ki internetin ve iletişimin sürdürülebilir olduğu her yerde çalışmak mümkün. Dünyanın birçok ülkesinde bu çalışma modeli sık sık uygulanırken, ülkemizde yaşanan kriz dönemi sayesinde bu çalışma modelinin mümkün olduğunu öğrenmiş olduk. Bundan sonraki yıllarda da özellikle ajansların bu sistemi sürdürülebilir bir iş modeli olarak kullanacağını söyleyebiliriz.

Daha Fazla...