Dijital Arşiv - 2021-08-24 19:10:31

Pinterest’te En Çok Aranan Kelimeler (2021)

Karantinada geçirdiğimiz son bir yıla bakınca, insanların sosyal medyadaki hareketleri, talepleri ve doğal olarak arama trendleri de değişiklik gösterdi. Peki son 1 yılda Pinterest’te en çok aranan kelimeler hangileri?

Pinterest ekibi, evde kaldığımız süre boyunca insanların yoğunluklu olarak yaptığı aramaları kullanıcılarıyla paylaştı. Listeye baktığımız zaman, kullanıcıların tatile hasret kaldığını ve en çok “tatil yerleri” anahtar kelimesini arattığını görebiliyoruz. Üstelik karantinada kaldığımız süre boyunca tam 13 kat fazla aranmış.

Pinterest bu yeni liste için şunları söyledi:

“İnsanlar, karantina boyunca Pinterest’e yöneldi ve tüm zamanların en çok kullanıcısına bu zamanda ulaştık. Pastalar, yemekler, ev organizasyonları gibi aramalar oldukça trend ancak tatil ve benzeri kelimelerin aranması hızla arttı ve kıyafet aramalarıyla birlikte en çok aranan kelimeler oldu.”

Aranma hacmi yükselen kelimeler, dijital pazarlama ile ilgilenenleri doğrudan ilgilendiriyor zira bu konularda içerik planı oluşturabilir veya Pinterest profilinizde bu konudaki fotoğraflara yoğunluk verebilirsiniz. Bu kelimeleri potansiyel fırsatlara çevirmek sizin elinizde.

Peki “tatil yerleri” kelimesinden sonra en çok hangi kelimelerin arandığını biliyor musunuz? İşte sizin için Pinterest’te en çok aranan kelimeler:

  • Tatil, Tatil Yerleri ve Lüks Tatil kelimeleri 13 kat fazla arandılar.
  • Tatil Modası ise son 1 yılda 3 kat fazla bir artış gösterdi.
  • Kıyafet ve Kıyafet Fikirleri tüm zamanların en çok aranmasına bu yıl ulaştı.
  • Daha spesifik moda trendleri arasında Zebra Pantolon yer alıyor.
  • Hippi Takıları ise en çok aranan aksesuar.
  • Son olarak Parti ile ilgili aramalar bu yıl %64 arttı.

İşte bizim Pinterest karnemiz bu şekilde. Bu aramalara baktığımız zaman, insanların çoğunlukla toplu hâlde bulunmayı, tatile gitmeyi, etkinliklerde bulunmayı özlediğini çıkartabiliriz.

Burada, hem Pinterest’te hem de daha geniş anlamda pazarlama stratejilerinize yön verebilecek çeşitli ilhâmlar var. Bu fikirler Pinterest kullanıcıları için özel olsa da, muhtemelen daha geniş kitlelere de hitap ediyor.

Daha Fazla...