Dijital Arşiv - 2021-05-03 13:03:16

2021 Yılı Başından Beri Tüketiciler Neler Aradı?

Google Ads Araştırma ve Analiz ekibi, tüketici temel eğilimlerini derinlemesine anlamak için her ay sonlarında yapılan milyarlarca arama sorgusu ve tüketici davranışından oluşan verileri analiz eder. Biz de sizin için bu uluslararası analizi derledik. 

Bu Ay Gerçekleşen Tüketici Araması Sonuçlarında da Bir Kaç Başlık Ortaya Çıkıyor;

Yakındaki tatil köyleri ve rezervasyon sitelerinin arama oranları artış gösteriyor ayrıca pasaport bilgi aramaları ve ...'ya seyahat aramaları da artışta. Böylece kitlenin seyahate olan ilgisinin yavaş yavaş geri gelmekte olduğunu söyleyebiliriz. 

Bununla birlikte hala evinden uzaklaşmak istemeyenler de, İzleme partileri (youtube-facebook), kızlar için doğun günü pastaları, sevgililer günü dekorları veya günü birlik romantik kaçamaklar gibi aramalar gerçekleştiriyor. 

Bir yıldır süren karantina sürecine fazlasıyla uyum gösteren ve daha temkinli yaklaşanlar da var; karantina durumunda yapılacak aktiviteler, mum yapım kiti, en yakındaki yürüyüş alanları ve fırın - ocak aramaları da sürüyor.

Son olarak ise daha dışa dönük bir kitle ile karşı karşıyayız daha çok normalleşme üzerine düşünen kitle aramalarında; kadınlar için uzun elbise, düğün için elbise, makyaj uygulaması, fön fırçası gibi aramalar karşımıza çıkıyor. 

Gelişmeleri ve yeni arama trendlerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.. 


Think with Google. 

Daha Fazla...